Stichting Kamper Kogge houdt Hanzeverleden van Kampen levend!

Stichting Kamper Kogge

De Stichting Kamper Kogge bestaat uit vrijwilligers. Timmerlieden, bemanningsleden, naaisters van middeleeuwse kleding, verhalenvertellers, visrokers, smeden, schippers, archivarissen, gidsen, promotiemedewerkers, ict'ers en mensen met organisatorische en bestuurlijke kennis en ervaring: iedereen zet zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo bij te dragen aan het levend houden van het Hanzeverleden van Kampen. De stichting is geheel zelfstandig en is voor inkomsten afhankelijk van boekingen, verkoopartikelen, donateurs en sponsoren.

De Stichting Kamper Kogge is opgericht in 1991, in eerste instantie om te onderzoeken of het haalbaar is in Kampen een kogge te bouwen. Want dankzij de kogge groeit Kampen in de middeleeuwen uit tot een welvarende en invloedrijke handelsstad. Aanleiding is de vondst van een redelijk compleet wrak van een kogge uit 1340 in Flevoland, nabij Nijkerk. Initiatiefnemer is Kampenaar Gerald de Weerdt, in die tijd hoofd van de museumafdeling van het NISA. Grote voortrekker van het project is wethouder Henk Bastiaan (1938-2006). Na jaren van voorbereiding kan in 1994 de bouw beginnen als leerwerkproject voor werkzoekenden onder leiding van bouwmeester Kees Sars (Sars Houtbouw) en leermeester Anton van den Heuvel.

Het huidige bestuur van de Stichting Kamper Kogge wordt gevormd door: Arjen Hendriks (voorzitter), (secretaris - vacant), Wim Peters (penningmeester), Ina Hup, Eefje Hornis-van Dijk, Ben Diender.en Joop Bouman. E-mailadres: kogge@kamperkogge.nl

ANBI-gegevens, Beleidsplan en Financieel verslag 2017

Contact

Stichting Kamper Kogge
Havenweg 7
8262 BZ Kampen
Nederland

S.v.p. rechtstreeks mailen! (dus niet via de contactformulieren op de website)

Voor boekingen en/of info hierover: reservering@kamperkogge.nl

Voor vragen aan het bestuur: kogge@kamperkogge.nl

Stel een vraag

Versturen