Maritieme geschiedenis komt tot leven!

Wie zijn wij

De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip - de enige varende kogge in Nederland - in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen en het varend erfgoed van Nederland.

Thuisbasis van de Kamper Kogge is de Koggewerf. De werf, aan de rivier de IJssel, herbergt onder meer een timmerwerkplaats, smederij en naaiatelier, een expositieruimte met informatie over de Hanzetijd en middeleeuwse vondsten, verteltheater, Koggeshop, visrookhuisje, middeleeuws vissershuisje en een Taveerne.

De Kamper Kogge maakt maritieme geschiedenis, historische scheepsbouw en de tijd van de Hanze tastbaar en levend. Het unieke schip is een trekpleister op tal van evenementen in binnen- en buitenland. De Kamper Kogge is ook te boeken voor vaartochten. Vrijwilligers van de stichting geven rondleidingen op het schip en de Koggewerf voor kinderen en volwassenen en er is een ruim aanbod aan activiteiten, zoals Sprooksprekers, kinderfeestjes en arrangementen op maat.

Contact

Stichting Kamper Kogge
Havenweg 7
8262 BZ Kampen
Nederland

Voor boekingen en/of info over boekingen: reservering@kamperkogge.nl

Voor vragen aan het bestuur: kogge@kamperkogge.nl

Stel een vraag

Versturen