De Koggewerf:
thuisbasis van de Kamper Kogge
voor route en parkeren, klik hier

Koggewerf

Thuisbasis van de Kamper Kogge is de Koggewerf. De werf, op een van de mooiste plekken van Kampen, herbergt onder meer een timmerwerkplaats, smederij en naaiatelier, een expositieruimte met informatie over de Hanzetijd en middeleeuwse vondsten, verteltheater, Koggeshop, visrookhuisje, middeleeuws vissershuisje en een sfeervolle Taveerne met uitzicht over de rivier de IJssel.

De Koggewerf zelf is zeven dagen per week toegankelijk voor publiek. Op de donderdagen is een vrijwilligersploeg bezig met onderhoud aan de Kamper Kogge en andere werkzaamheden op de werf. Die dag is de werkplaats en doorgaans ook de expositieruimte en de Koggeshop geopend.

Tijdens evenementen zoals Open Monumentendag en de jaarlijkse Maritieme Markt op tweede paasdag, onderdeel van De Heugte, is de Koggewerf het decor voor eeuwenoud vakmanschap. Dan zijn er ambachtelijke demonstraties zoals smeden, visroken, netten en zeilen tanen, wolweven, touwslagen en keramiek.

Op de werf, pal aan het water, staat ook een reconstructie van het oudste huisje van Kampen. Zo'n achthonderd meter verderop, aan de Dorpsstraat in de wijk Brunnepe, zijn in 1993 de restanten van een vissershuisje uit het einde van de veertiende eeuw gevonden. Dit Brunneper huisje is nagebouwd op de Koggewerf, precies zoals het in die tijd gebeurde: met muren van een vlechtwerk van wilgentenen gevuld met leem, zand en stro en een rieten dak.

Bij de Taveerne, een schipperskroeg vol zeemanssfeer met terras aan de IJssel, is het heerlijk zitten met een kop koffie of drankje. De Taveerne is ook een ideale plek voor bijvoorbeeld een bijeenkomst, vergadering of lezing, naar wens compleet verzorgd inclusief maaltijd.
Voor info Taveerne: Eddy de Vries, telefoonnummer: 06-27 49 17 21

Openingstijden

De Koggewerf (Havenweg 7, Kampen) is zeven dagen per week vrij toegankelijk voor publiek. Op de donderdagen is een vrijwilligersploeg bezig met onderhoud aan de Kamper Kogge en andere werkzaamheden op de werf. Die dag is de werkplaats en doorgaans ook de expositieruimte en de Koggeshop geopend en kunnen bezoekers een kijkje nemen aan boord van de Kamper Kogge. Ook op andere dagen zijn regelmatig vrijwilligers aanwezig en op afspraak is een bezoek aan de werf en de kogge ook altijd mogelijk.

Route

Stichting Kamper Kogge
Havenweg 7
8262 BZ Kampen
Nederland
reservering@kamperkogge.nl

Reserveringsformulier

Versturen