We kijken uit naar uw komst!
lees meer over de Koggewerf

Plan je bezoek

De Koggewerf is zeven dagen per week vrij toegankelijk voor publiek. Op de donderdagen is een vrijwilligersploeg bezig met onderhoud aan de Kamper Kogge en andere werkzaamheden op de werf. Die dag is de werkplaats en doorgaans ook de expositieruimte en de Koggeshop geopend en kunnen bezoekers een kijkje nemen aan boord van de Kamper Kogge. Ook op andere dagen zijn regelmatig vrijwilligers aanwezig en op afspraak is een bezoek aan de werf en de kogge ook altijd mogelijk.

In de bodem van de IJssel, op een steenworp afstand van de Koggewerf, is het wrak van een kogge uit de vijftiende eeuw gevonden. Het grotendeels intact gebleven en zeer complete scheepswrak geldt landelijk en internationaal als historisch zeer belangrijk en waardevol. De IJsselkogge is op 10 februari 2016 uit de bodem van de rivier getild en naar Nieuw Land in Lelystad gebracht voor conservering. Op de werf is een informatiebord te vinden over de lichting.

De Koggewerf is met het openbaar vervoer en met de auto goed bereikbaar. Gratis parkeren kan tegenover de ingang van de werf.

We kijken uit naar uw komst!

Stichting Kamper Kogge
Havenweg 7
8262 BZ Kampen
Nederland
 reservering@kamperkogge.nl

Reserveringsformulier

Versturen