Reijer van 't Hul ( 63)

Mijn naam is Reijer van ‘t Hul. Geboren en getogen Kampenaar. Vroeger met mijn ouders gezeild en zelf al vanaf m’n twintigste een eigen kajuitzeilboot. Geinteresseerd in maritieme geschiedenis, in het bijzonder in die van Kampen. Volgde regelmatig de bouw van De Kamper kogge op de Koggewerf. Meldde mij aan voor de OLV 2004. Toen is het de kogge door slecht weer niet gelukt om rond Denemarken te varen.
Was toen twee weken in mijn vakantie aan boord in de Oostzee. Een machtig mooie ervaring. Raakte mede door de enthousiaste bemanningsleden verslingerd aan dit zeer bijzonder schip. Ben lid van de werkgroep P/R, doe veel rondleidingen,lezingen en ben verhalenverteller. Op een reunie van de OLV 2004 in november vorig jaar ontstond het idee om de uitdaging aan te gaan weer een OLV te gaan doen. En nu wel proberen om het land te varen! In de werkgroep hebben we hard gewerkt om het rond te krijgen. En dat is gelukt met heel veel inzet van diverse vrijwilligers. Van de bemanningsleden uit 2004 zijn nu aan boord: Jackie van de Bos, Jan Pol, Johan van Heerde, hoogstwaarschijnlijk Rien Lipke en vriendin Diana en ikzelf. Het zou fantastisch zijn als het dit keer we zou lukken.
Mijn taken aan boord zijn assistent bootsman, stuurman en verhalen sturen naar het thuisfront voor de media. Met verrekijker hoop ik op bijzonder vogelwaarnemingen en het spotten van bruinvissen. Verder declameer ik als Reindert Skriever van Wilsum ‘s avonds het ‘gedicht van de dag’ met daarin verwerkt bijzondere gebeurtenissen, gekkigheid en avonturen. Waar doe ik het voor: om te laten zien hoe men in de middeleeuwen deze reizen maakte; om dat aan de lijve mee te maken met onze ‘ Zwarte Dame.’ En om de Hanze te laten herleven. En natuurlijk voor de EEUWIGE ROEM !!!!!