Op volle kracht richting het Noorden

De Kamper Kogge heeft vanmiddag (24 mei) koers gezet in noordelijke richting. Met gunstige weersvoorspellingen in het vooruitzicht is de terugploeg vol goede moed om de Ommelandvaart te laten slagen.
‘We hebben vanochtend gasolie gebunkerd in Heiligenhafen”, vertelt Tiemen Jan van Dijk, medeschipper. “Rond half twee vanmiddag zijn we vertrokken. De zee is op het moment heel rustig en er staat weinig wind, windkracht 2 á 3. Het is hier wel erg bewolkt, maar droog en niet koud dus het is goed te doen. Er is een hele goede sfeer aan boord. We vermaken ons prima! ”

Maandagochtend vertrok de Kamper Kogge uit Lübeck, na een druk weekend vol bekijks tijdens het Hanzefestival in deze Duitse stad. Honderden mensen namen een kijkje aan boord van het middeleeuwse Hanzeschip uit Nederland.
Eerstvolgende bestemming van de Zwarte Dame uit Kampen is de Deense havenstad Korsor. Het plan is om in ieder geval vannacht door te varen. De wachten zijn inmiddels verdeeld, in twee ploegen. De twaalfkoppige bemanning van de terugreis neemt dus afwisselend zes uur varen voor z’n rekening. Op naar Skagen!