Kamper Kogge zoekt handelsgeest

Balen tabak en chocolaatjes uit Kampen. De Kamper Kogge vaart op 6 mei uit voor een Ommelandvaart met een scheepsruim gevuld met lading. "Om deze vaartocht uit de Hanzetijd zo getrouw mogelijk na te bootsen, nemen we net als vroeger handelswaar mee aan boord", vertelt Eefje Hornis van Dijk, woordvoerder van de Stichting Kamper Kogge en een van de deelnemers aan de historische tocht. “Een kogge is tenslotte een handelsschip en het is die handelsgeest die Kampen in de middeleeuwen groot heeft gemaakt.” In de tijd dat honderden koggeschepen de Noord- en Oostzee bezeilden, waren tabak en chocola nog onbekend. “Toen werd veel gehandeld in zout en graan en in bijvoorbeeld stokvis, haring, pelzen, barnsteen,

bier en bijenwas. Maar Kampen heeft nog altijd prachtige producten te bieden.” De Koggestichting doet daarom een oproep aan ondernemers om de Kamper Kogge te laden en zo bij te dragen aan deze tocht. Allerhande goederen zijn welkom. “Van streekproducten tot schoenen. Symbolisch sponsoren kan ook, bijvoorbeeld door laadruimte te huren of met een bijdrage in de proviandkosten van de bemanning.”
Wie meer wil weten over de mogelijkheden, kan contact opnemen met Eefje Hornis van Dijk via kogge@kamperkogge.nl. “We hopen dat er meer ondernemers zijn die de handelsgeest van Hanzestad Kampen in ere willen houden.”