Kamper Kogge trekpleister in Lübeck

Het was drie dagen lang topdrukte aan boord van de Kamper Kogge in het Duitse Lübeck. Heel veel bezoekers hebben afgelopen weekend een kijkje genomen aan boord van het middeleeuwse Hanzeschip uit Kampen.
De Kamper Kogge was van 20 tot en met 22 mei in Lübeck om een Hanzefestival op te luisteren. In het centrum van deze stad, ook wel de 'Koningin der Hanze' genoemd, was van alles te doen. Het zomerse weer bracht veel mensen op de been. De bemanning en de ‘ingevlogen’ vrijwilligers - die per auto waren afgereisd naar de Duitse stad - om bezoekers aan boord te ontvangen tijdens het Open Schip hoefden zich niet te vervelen. Voor de meegebrachte lading, meegegeven door ondernemers uit Kampen, was ook aardig wat belangstelling.

Ook hebben de Koggerikken volop van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de Hanzedagen 2017, die in Kampen worden gehouden, te promoten.
De Zwarte Dame lag afgemeerd aan de kade bij het oude stadscentrum, gezusterlijk naast de Lisa von Lübeck, een reconstructie van een karveel uit de zestiende eeuw. De koggebemanning wachtte hier een gastvrij onthaal. Zo stond er iedere ochtend een uitgebreid ontbijt klaar voor de Kampenaren.
Maandagochtend 23 mei is de Kamper Kogge begonnen aan de terugreis naar Kampen. Zaterdag was de bemanningswissel en met een (op één na) geheel nieuwe ploeg gaat het vlaggenschip van Kampen een nieuwe poging wagen de Ommelandvaart in de boeken te kunnen bijschrijven.