Kamper Kogge heeft Skagen bereikt

De Kamper Kogge heeft de eerste helft van de Ommelandvaart 2016 erop zitten. Vrijdagochtend 27 mei rond half zeven is, op de terugreis vanuit Lübeck, de noordelijkste stad van Denemarken Skagen bereikt. De twaalfkoppige bemanning, op één na een compleet nieuwe ploeg vrijwilligers, maakt zich nu op voor de tweede etappe: langs de Jammerbocht over de Noordzee richting Thyboron en verder zuidwaarts. Met redelijk gunstige weersvoorspellingen in het vooruitzicht is de terugploeg vol goede moed om de Ommelandvaart te laten slagen.
De sfeer aan boord is uitstekend, ondanks een flinke noordenwind met windkracht zes onderweg op de Oostzee. “De Zwarte Dame danste vrolijk op golven van twee meter

hoog”, vertelt medeschipper Tiemen Jan van Dijk. “Na zeven uur varen hebben we dan ook besloten om aan te meren in de luwte van het Deense havenplaatsje Grenaa. We lagen daar mooi uit de wind, bij een schrootverwerker in een industriehaven. We vermaken ons prima, hebben veel lol en als er een klusje gedaan moet worden, dan zijn altijd er genoeg mensen die even willen helpen.” Vanuit Grenaa vertrok de Kamper Kogge - in gezelschap van een aantal bruinvissen - donderdagmiddag voor het laatste stuk naar Skagen. "Dat was een zeer fascinerend schouwspel." Zaterdag 28 mei rond 10.00 uur begint de Kamper Kogge aan haar volgende etappe.