Eefje van Dijk (33)

Eerder mee geweest naar onder andere Antwerpen en King's Lynn. Die tocht naar Engeland was eigenlijk stiekem al een beetje mijn 'dream voyage', omdat ik drie jaar lang in het Verenigd Koninkrijk heb gestudeerd en er de basis heb gelegd voor waardevolle vriendschappen met mensen vanuit de hele wereld. Maar kunnen zeggen dat je de Ommelandvaart heb volbracht? Dat is natuurlijk wel heel stoer en een mooie uitdaging voor jezelf!
Geen zeiler van huis uit, maar inmiddels drie jaar actief bij de Stichting Kamper Kogge. Ooit gekomen om ook buitenshuis wat te gaan doen (ik werk vanuit huis in de communicatie) en lekker te klussen, rolde ik al vrij snel in allerlei andere rollen en projecten. Grenzen verleggen en nieuwe dingen doen en leren: daar krijg ik energie van. Bij de kogge is het voor iemand die een brede belangstelling heeft een feestje. En nog goed voor je cv ook.
Het mogen organiseren en voorbereiden van de Ommelandvaart 2016 samen met de vier mannen uit de speciaal samengestelde werkgroep was tijdrovend en geen sinecure, maar helemaal de moeite waard. Hopelijk lukt het zowel heen als terug, maar op z'n minst in ieder geval een van beide trajecten. Zelf ben ik op de heenreis aan boord, 'so fingers crossed'.