Nieuw zeil voor Kamper Kogge!

De Kamper Kogge heeft een prachtig nieuw zeil, voorzien van het Kamper stadswapen. En daar zijn we superblij mee! Afgelopen zaterdagmiddag werd het nieuwe zeil in bijzijn van de zeilmakers van de Bataviawerf en bedrijven en particulieren die hieraan hebben bijgedragen feestelijk onthuld.

Zaterdagmiddag 16 april konden de aanwezigen op de Koggewerf maar liefst 72 vierkante meter aan traditioneel zeilmakersambacht aanschouwen. Dit vakmanschap is aan het nieuwe schoverzeil wel af te zien! Het is steek voor steek met de hand in elkaar gezet door de zeilmakers van de Bataviawerf in Lelystad. Met een speciale, dubbele ronde naad, een techniek die in de middeleeuwen ook werd toegepast. Daarna is het zeil naar drukkerij PPP in Dronten gebracht, voor het aanbrengen van het Kamper stadswapen. Ook dit is zeer nauwgezet en vakkundig gedaan, met speciale verf van Marabu Textielverf. Mede dankzij de bijdrage van deze bedrijven, de Lions Kampen en particulieren was dit allemaal mogelijk!

Nu gaat de Stichting Kamper Kogge weer flink aan het sparen om ook de drie bonnetten (stroken om het zeil langer te maken) van ook bij elkaar 72 vierkante meter te kunnen vervangen. Om kosten te besparen is nu alleen het schover(hoofd)zeil vervangen. Dat was zo versleten dat er niet meer veilig en verantwoord mee kon worden gezeild. Het kleurverschil met de oude bonnetten is aanzienlijk. Maar gezien alle andere onderhoudskosten van de afgelopen tijd aan het schip, dat inmiddels alweer achttien jaar in de vaart is, is het niet anders.

038-3310515

kogge@kamperkogge.nl