Theater en vertelkunst komen samen!

Sprooksprekers

Zilt en zout, wind en water, weemoed en verlangen, scherts en mysterie. De Sprooksprekers van de Kamper Kogge brengen verhalen over de zee en het zeemansleven, op smaak gebracht met een flinke scheut theater en vertelkunst.

Sprookspreker is een middeleeuws woord voor rondreizende verhalenverteller. De Sprooksprekers van de Kamper Kogge treden op in middeleeuwse kleding en spelen hun voorstellingen, naar middeleeuwse traditie, in kastelen, kerken, kroegen, kermissen en natuurlijk op de kogge. Met hun optredens proberen de Sprooksprekers de aandacht te vestigen op het grootse maritieme verleden van ons land en daarmee belangstelling te wekken voor ons culturele erfgoed verbonden met het water.

De Sprooksprekers kunnen een enkel verhaal, maar ook een avondvullend programma presenteren. Voor een familiefeest, receptie, ledenvergadering of een maritiem evenement kan een optreden van de Sprooksprekers van de Kamper Kogge een verrassende, boeiende aanvulling zijn.

Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie over deze unieke Sprooksprekersgroep contact op via: reservering@kamperkogge.nl
Voor prijzen, zie Tarieven